Eddy de Jong
De Echte Bakker

Vroeger en nu

Sinds 1928

De historie van Bakkerij de Jong gaat terug tot 1928. In dat jaar begon Auke de Jong met de bakkerij in het Friese plaatsje De Westereen. Vandaag de dag zijn Eddy en Hessy en hun tweeling Willem en Roelof de drijvende kracht. Het bakkersbedrijf van De Jong draait al jaren mee in de top van Friesland. In meer dan 85 jaar is er veel veranderd, maar bij De Jong verstaan we nog steeds het ambacht en de kwaliteit. Wij maken alle producten zelf; van het Fryske Dumke bij de koffie en het ijsje uit de ijssalon tot het brood op de plank, het komt uit onze eigen bakkerij. Ook niet onbelangrijk is de Friese specialiteit Oranjekoek. Hiermee hebben we vele prijzen behaald en wij denken dan ook dat onze Oranjekoek de lekkerste van heel Friesland is! Wij wensen u een smakelijk bezoek aan onze winkel en natuurlijk aan de prachtige stad Dokkum. Bent u benieuwd naar onze Friese specialiteiten zoals Suikerbrood, Kjellepoat, of Suikerlat?
Vraag er gerust naar, wij laten u graag iets
proeven!

Niet zomaar een bakker

Niet elke bakker kan zich zo maar Echte Bakker noemen. Om Echte Bakker te worden, heb je een flinke dosis passie voor het vak nodig en we moeten aan strenge eisen voldoen. Daarom zijn we ontzettend trots dat we dit logo aan onze bakkerij mogen verbinden.

Wij zijn bewezen kwaliteitsbakker

Wij zijn bewezen kwaliteitsbakker

De producten die wij in onze bakkerij volgens eigen recept maken, worden het hele jaar door beoordeeld door het Nederlands Bakkerij Centrum. Hierbij wordt een strenge kwaliteitsnorm gehanteerd. Wordt de norm niet gehaald, dan mogen we het logo niet meer dragen.

Wij hebben oog voor u!

Wij hebben oog voor u!

In onze winkel(s) letten we op alle details. Goede hygiëne en klantvriendelijkheid staan bij ons op nummer één. Boodschappen doen moet een beleving zijn, zodat u als tevreden klant weer naar huis gaat.

Wij worden elke dag nog beter!

Wij worden elke dag nog beter!

De drang om de lat elke dag hoger te leggen, dat kenmerkt ons als Echte Bakker. Samen met onze collega’s blijven we in gesprek over het vak en leren we van elkaar. Zo kunnen we ons blijven onderscheiden en u de lekkerste producten bieden.  

Achter de schermen

Eddy de Jong, De Echte Bakker

Leeuwerikstraat 57
9271CR Zwaagwesteinde
0511441872
maandag 08:30 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 21:00
zaterdag 07:00 - 17:00
zondag Gesloten